martes, 16 de octubre de 2007

Hongos, Setas

Hoy aparecieron estas preciosidades.Gaur agertu dira hauek.
Bonitas como ellas hay pocas.Hauen moduan gutzi dagoz.
Limpias y troceadas.Garbituta eta moztuta.
Con un poco aceite y unos ajos calentar y añadir .Olio pizka batekin bota berakataza itzaron irekin arte bota onddoak moztuta.
Poco a poco remover y esperar que reduzcan.Pizkana mugitu eragin bere gorputza xeatu arte.

Cojen color y se reducen un montón. Kolorea hartzen dute eta onddoak txikerrak geratzen dira.



Un detalle.
Ikusteko.


Una vez reducidos esperar a enfriar si son muchos guardar en un taper en congelador para otro día, preparar como uno quiera, yo le añado unos huevos en tipo tortilla o en un revuelto riquisimo nuca meter al congelador con el huevo se perderá.
Azkenean onddoak eginda dagozenean itxaron oztu arte eta taper baten hozkailura beste egun baterako, Gero zuk nahi dozun moduan ipini, nik arrauntzakin egiten dut arrautzopil ala nahasia mesedez ez sartu arrauntzarekin hozkailuan edo galduko da .
On egin eta segii aurrera

No hay comentarios: